Nieuws15 okt '14 15:36Aangepast op 15 okt '14 16:51

Tweede verdachte Voorburg niet langer vast

Auteur: BNR Webredactie

De jongen die als tweede verdachte was aangehouden voor de dodelijke steekpartij op een school in Voorburg, komt op voorwaarden vrij. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten. Hij is nog wel verdachte.

Corbulo College
Corbulo College

De 16-jarige jongen zou een mes hebben gegeven aan de jongen die zijn medescholier van het Corbulo College in Voorburg neerstak. Het slachtoffer overleed.

De rechter ziet de jongen als verdachte van het leveren van het mes, maar de definitieve beslissing van het Openbaar Ministerie over de mogelijke vervolging mag hij thuis afwachten. Wel heeft hij daarbij onder meer huisarrest, staat hij verplicht onder begeleiding van de jeugdreclassering en wordt in de gaten gehouden hoe hij zijn dagen besteedt.

De jongen die wordt verdacht van de daadwerkelijke steekpartij zit nog wel vast. De rechter besloot afgelopen maandag dat hij nog minstens twee weken in de cel blijft. Hij heeft direct na zijn aanhouding bekend dat hij zijn medescholier heeft neergestoken.

Stille tocht
De familie van het slachtoffer liet woensdag aan de burgemeester van Leidschendam-Voorburg weten dat er geen stille tocht komt. Ook de begrafenis van de 15-jarige jongen zal zaterdag in besloten kring plaatsvinden. De familie wil "in alle rust het verlies verwerken'', zei de woordvoerder van de gemeente.

Gerelateerde artikelen