Nieuws4 aug '14 07:41

Ouders loven beloning uit voor tips verdwijning meisjes Panama

Auteur: Thijs Baas

De inwoners van het Panamese dorp waar de eerste spullen van de omgekomen Amersfoorste meiden Kris Kremers en Lisanne Froon werden gevonden, krijgen een beloning. Dat vertelden de ouders van Kris tijdens een speciale persconferentie in Panama, zo meldt RTV Utrecht. De ouders zijn in het land om zelf uit te zoeken wat er met de vrouwen is gebeurd.

Om wat voor beloning het gaat, is nog onbekend. De ouders gaan volgens RTV Utrecht daarom deze week naar het dorp Alta Romero om uit te zoeken wat de beste beloning is. De omroep meldt ook dat de ouders not amused zijn na berichten van Panamese media. Die meldden zondag dat er nieuwe botresten zijn gevonden, die mogelijk van Kris en Lisanne zijn. De ouders hadden dat eerst van de autoriteiten willen horen.

Het sluit aan op meer kritische geluiden over het optreden van de reddingsdiensten, zegt ANP-correspondent Wies Ubags. "Daar kun je inderdaad vraagtekens bij zetten. Er is een gids in het dorp waar ze vertrokken zijn, die kritiek heeft uitgeoefend op de autoriteiten. Die zouden het gebied niet echt goed uitgekamd hebben; dat ze alleen over de paden zijn gegaan en niet echt het bos in."

Kris en Lisanne verdwenen op 1 april in de jungle bij Boquete. In juni werden lichaamsdelen en spullen van de vrouwen gevonden, bij een rivier op 8 uur lopen van Boquete. Wat er met de vrouwen is gebeurd, is nog onduidelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen