Nieuws18 jul '14 12:09

Geen stormloop op korting werkloze jongeren

Auteur: Bram van Dijk

Bedrijven maken nog nauwelijks gebruik van een korting op de werknemersverzekering die is bedoeld om werkloze jongeren sneller aan een baan te helpen. De korting kan oplopen tot 3500 euro per jaar.

Mirjam Sterk. ANP
Mirjam Sterk. ANP

Vooralsnog hebben ruim 1000 jongeren en hun werkgever hiervan gebruikgemaakt, terwijl er ruimte is voor 28.000. "De regeling geldt pas vanaf 1 juli, dus het is een beetje voorbarig om te zeggen dat er geen gebruik van gemaakt wordt", zegt Mirjam Sterk, oud-Kamerlid voor CDA en nu door het kabinet benoemde ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid. "Maar er zullen nu veel bedrijven van te horen moeten gaan krijgen en daarvoor zijn we gister ook een actie gestart."

Flyer
Sterk gaat alle jongeren die ingeschreven staan bij het UWV een A4'tje geven met de inhoud van de regeling. "Die kunnen ze allemaal meesturen met hun cv naar de werkgevers toe." Ook het UWV en de gemeentes moeten werk maken van de bekendheid van deze regeling.

Eenvoudig
"Een premiekorting kan net zo'n zetje in de rug zijn voor de werkgever. En aantrekkelijk voor de werkgevers is ook dat het geen subsidieregeling is maar dat het gewoon via de loonbelasting gaat, dus het is heel eenvoudig om in aanmerking te komen voor deze korting", zegt Sterk.

De korting loopt tot januari 2016. Met de regeling kan een bedrijf per werknemer twee jaar korting krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen