Nieuws24 dec '13 07:05Aangepast op 24 dec '13 08:10

Drie keer is scheepsrecht...

Auteur: Thijs Baas

Bij IJmuiden is dinsdagochtend vroeg windkracht 10 gemeten. Dat meldde Weeronline.nl. De weerdienst verwacht dat de wind in de loop van de ochtend iets afzwakt, maar het verkeer zal tijdens de ochtendspits nog wel last hebben van het weer.

Van Vlissingen tot Vlieland werd windkracht 9 gemeten, zodat gesproken worden van storm. De hardste windstoot tot nu toe is gemeten op Vlieland. Daar haalde een windvlaag 115 kilometer per uur. Vanwege de storm heeft het KNMI gewaarschuwd voor gevaarlijk weer - code geel. Zowel in IJmuiden als op Vlieland en Texel werd maandagavond windkracht 9 gemeten en dus stormt het aan de Nederlandse kust. Het is de derde storm van dit jaar, zo meldde weeronline.nl.

Windkracht 12
De zwaarste storm van dit jaar passeerde op 28 oktober. Toen werd op Vlieland korte tijd windkracht 12 gemeten. Ook op 5 december stormde het stevig, met op enkele plaatsen een windkracht 10. De harde wind hield maandag een snelle veerdienst van en naar Vlieland aan de kust. Ook een dienst tussen het eiland en Terschelling ging niet door. De rederijen die de veerdiensten naar de Waddeneilanden verzorgen meldden voor dinsdag nog geen afgelaste vaarten.

De provincie Groningen bedient in verband met de harde wind geen bruggen. Dinsdag wordt gekeken of de bruggen weer open en dicht kunnen voor de scheepvaart. Ook het vliegverkeer heeft last van de harde wind. Rotterdam The Hague Airport meldt dat 3 vliegtuigen zijn uitgeweken naar Schiphol. Het gaat om toestellen van Transavia. De passagiers worden per bus alsnog naar Rotterdam gebracht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen