Nieuws12 sep '14 08:27Aangepast op 12 sep '14 08:49

Vaders lezen te weinig voor aan hun kinderen

Auteur: BNR Webredactie

Slechts acht procent van de vaders leest hun kinderen voor. Dat is te weinig, vindt de Stichting Lezen & Schrijven. En dus is er nu een speciale voorleesservice voor bedrijven.

Image

Kinderen die opgroeien in een taalrijke omgeving hebben betere economische kansen, zegt de stichting. Bovendien versterkt voorlezen de band tussen ouder en kind. Toch leest een kwart van de Nederlandse bevolking helemaal niet voor. In gezinnen met belangstelling voor voorlezen, is de moeder in 65 procent en de vader in 8 procent van de gevallen degene die dit het vaakst doet. Vaders lezen verhoudingsgewijs dus veelal het minst vaak voor.

De Leescoalitie roept daarom vaders en grootvaders op vaker (voor) te lezen. Dit wordt onder andere gedaan onder werknemers met behulp van een voorleesservice. Vanmiddag wordt het initiatief gestart.

Eén van de bedrijven die hieraan meedoet is BP. CEO Hendrik Muilerman vertelde vanmorgen tegen BNR positief te zijn over het plan: "Wij vinden dat je moet participeren in de samenleving waarin je actief bent. Wij hebben tien jaar geleden al gekozen voor de Stichting Lezen & Schrijven en doen hier graag aan mee."

De voorleesservice is bedoeld voor bedrijven en organisaties die via Vaders Voor Lezen een maatschappelijke bijdrage willen leveren. Een jaar lang ontvangen bedrijven iedere maand (digitaal) voorleesmateriaal. Dit materiaal kan vervolgens worden verspreid onder de medewerkers.

Lees hier meer over de campagne.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen