Nieuws19 mei '14 15:06Aangepast op 19 mei '14 18:40

United bevestigt komst Van Gaal

Auteur: BNR Webredactie

Manchester United heeft vandaag bevestigd dat Louis van Gaal na het WK voetbal de nieuwe trainer wordt. Voetbaljournalist Hugo Borst verwacht veel van Van Gaal in Engeland. "Hij zal gaan verrassen met goed voetbal, dat doet hij altijd. Hij kan van een drol een taartje maken."

Van Gaal neemt twee Nederlandse assistent-coaches mee: keeperstrainer Frans Hoek, die ook met Van Gaal werkt bij Oranje, en Marcel Bout, die assistent van Van Gaal was in München. Ryan Giggs wordt de eerste assistent.

Botsing met de pers
Voetbaljournalist Hugo Borst ziet het wel goed komen met Van Gaal in Engeland. "Ik twijfel niet aan zijn vakmanschap. Hij zal daar veel jong spul inbouwen, wat goede spelers kopen en dan zullen ze het heus beter doen dat dit seizoen, want dat was rampzalig." Een botsing met de pers is onvermijdelijk. "Engeland heeft er absoluut een attractie bij. Niet alleen zal Manchester United weer herrijzen, maar om het veld heen is er ook een hoop te doen."

Clubcultuur
Van Gaal staat bekend als onaangepast aan welke cultuur dan ook. Borst: "Een botsing met Ferguson kan er een keer inzitten. Bij Bayern München heeft hij ook met topstukken gebotst. Hij heeft uiteindelijk nooit respect voor de clubcultuur. Dus het zal allemaal weer na een jaar of 2 à 3 met veel vuurwerk uit elkaar gaan."

Reactie Van Gaal
De Nederlandse coach werd eerder landskampioen met Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München. Hij liet al eerder weten graag nog een topclub in Engeland te willen coachen. Hij zegt nu: "De club heeft grote ambities, maar dat geldt zeker ook voor mij. Ik weet zeker dat we samen geschiedenis zullen schrijven."

Slecht seizoen United
United draaide een tegenvallend seizoen. De ploeg van de sterspeler Robin van Persie en Alexander Büttner beëindigde het seizoen als zevende, waardoor het zich niet wist te plaatsen voor Europees voetbal. In de Champions League werden de 'Mancunians' in de kwartfinales uitgeschakeld. Van Gaal moet gaan bouwen aan een nieuw elftal en zou daarvoor 100 miljoen euro aan transfergeld tot zijn beschikking krijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen