Nieuws12 mrt '12 18:26Aangepast op 12 mrt '12 18:55

De Jager blijft afwachtend over Griekse steun

Auteur: Fleur de Bruijn

Minister Jan Kees de Jager (Financiën) blijft terughoudend als het erom gaat wanneer Griekenland het tweede reddingspakket van 130 miljard euro krijgt.

Op de vraag of er maandag een definitieve handtekening komt onder het nieuwe steunpakket antwoordde de minister afwachtend. “We moeten eerst horen hoe het er precies voorstaat, dus ik wil niet op de zaken vooruit lopen.''

Belangrijke eerste stap
De Jager, die weer in Brussel is voor overleg met zijn collega's van de eurolanden, benadrukte dat wel een belangrijke eerste stap is gezet: “Een zeer geslaagde obligatie-omruilactie''.

Banken en verzekeraars bleken voldoende bereid een deel van hun huidige Griekse obligaties om te ruilen voor nieuwe met een lagere rente en een langere looptijd. De private sector schrijft hierdoor fors af.

Tweede steunpakket
De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble was maandag meer uitgesproken over wanneer de kogel door de kerk gaat. Er is volgens de bewindsman geen twijfel meer dat er deze week een definitief 'ja' komt voor het tweede steunpakket.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen