Nieuws20 feb '13 14:57

Hilversum wil VARA en BNN behouden

Auteur: BNR Webredactie

De VARA en BNN weg uit de mediastad van Nederland? Als het aan de Hilversumse gemeenteraad ligt, blijven de omroepen gewoon in de stad. In Hilversum zijn er zeker twee locaties waar zij na hun beoogde fusie onderdak kunnen vinden.

Dat heeft de gemeenteraad van Hilversum woensdag in een brief aan de directies van beide omroepen laten weten.

Amsterdam
De VARA en BNN willen na de fusie verhuizen naar Amsterdam, maar Hilversum raadt de directies aan dat besluit nog eens goed te overwegen. De helft van de medewerkers van de VARA zou bijvoorbeeld helemaal niet naar Amsterdam willen verkassen.

Burgemeester Pieter Broertjes, oud-hoofdredacteur van de Volkskrant, werd anderhalf jaar geleden vooral naar Hilversum gehaald om de reputatie van de stad te beschermen. Hoewel hij niet over de omroepen gaat, is Broertjes er veel aan gelegen de 'mediapositie' van Hilversum te behouden. Verhuizing van de VARA en BNN betekent niet de teloorgang van Hilversum als mediastad, maar de werkgelegenheid is de regio veel waard, vinden de plaatselijke politici.

Oud-industrieterrein
Als de VARA en BNN niet op het Mediapark willen blijven, zouden ze kunnen verhuizen naar Werf 35, een voormalig industrieterrein dat op dit moment wordt verbouwd tot een 'campus voor crossmedia'. Naast het station in Hilversum staat een kantoor leeg met daarnaast voldoende ruimte voor een evenementenplein. "Inspirerender en toegankelijker dan een kantoor in Amsterdam Zuid-Oost'', vindt de raad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen