Nieuws24 apr '12 19:08

Biesheuvel ziet begrotinginformateur zitten

Auteur: Karin Backx

Hans Biesheuvel zou graag begrotingsinformateur willen worden. "Ik hoop dat we ons steentje kunnen bijdragen", zegt de MKB-voorzitter op BNR.

Jolande Sap, partijleider van GroenLinks, vindt dat Hans Biesheuvel de nieuwe begrotingsinformateur moeten worden. Nederland moet, met of zonder kabinet, namelijk wel de begroting van 2013 afleveren.

Biesheuvel: "Ik ben nog niet officieel gevraagd. Maar we hebben heel veel meegedacht en voorstellen ingediend, dus ik hoop dat we ons steentje kunnen bijdragen. Ik zou het graag willen doen."

Helemaal klaar mee
"We zitten eigenlijk al drie of vier jaar op noodzakelijke maatregelen te wachten. Daar zijn ondernemers helemaal klaar mee."

Biesheuvel noemde de politiek vorige week nog 'ziek' op de Week van de Ondernemer. Maar toch wordt hij nog regelmatig gebeld door politici, zegt hij. "Zonder steun van werkgevers in Nederland is het heel lastig om iets te veranderen", stelt de MKB-voorman.

Heldere proporties

Maar hoe gaat hij het doen? Biesheuvel: "Wat we het allereerste doen, is duidelijk maken dat landsbelang gaat voor verkiezingspolls. Ik denk dat CDA en VVD hebben aangetoond met een samenhangend pakket te komen. Daarmee beginnen we. Hoe breder de coalitie, hoe beter. We hebben op dit moment echt draagvlak nodig."

"Ik wil geen enkele partij uitsluiten. Alle partijen zien in dat er iets moet gebeuren. Ondernemers zijn gewend om iets tot hele heldere proporties te brengen."

Btw-verhoging
Maar kan de MKB-voorzitter ook leven met een btw-verhoging ook? "Als ondernemers zullen we dat nooit voorstellen. Het voordeel van het Catshuispakket was, dat we in anderhalf jaar onder die drie procent zouden komen."

Biesheuvel kan met dit voorstel instemmen, als er ook geld terugkomt naar ondernemers, bijvoorbeeld in de vorm van lagere belastingen. "Ook moeten we terug naar die drie procent en die afwaardering van de AAA-status afwenden."

Als de sodemieter
Biesheuvel vindt verkiezingen in september een goed idee. "Het is verstandig dat politiek aan slag gaat met campagnes en in de tussentijd gaan zorgen dat die begroting in orde komt. We moeten echt als de sodemieter met die begroting aan de slag. Liever vandaag nog dan morgen", besluit hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen