Nieuws10 feb '12 15:03

Leraren zijn uitstervend ras

Auteur: Pieter van den Akker

Leraren zijn een uitstervend ras, waarschuwt de Europese Commissie. Net als in enkele andere landen dreigt in Nederland een lerarentekort.

Veel leraren gaan de komende jaren met pensioen en het klaarstomen van een nieuwe generatie gebeurt nog niet genoeg. Dat bleek vrijdag uit een rapport van de Europese Commissie. Naast Nederland krijgen ook België, Duitsland en Groot-Brittannië met dit probleem te maken, zo valt uit het rapport op te maken.

Slapen
Jack Biskop, Tweede Kamerlid namens het CDA, reageerde vrijdag op BNR op het nieuws. BNR's Annette van Soest vroeg hem of de politiek de afgelopen tien jaar heeft liggen slapen. "Nee, helemaal niet", reageerde Biskop. Hij voegde daar aan toe: "Overigens loopt het in Nederland minder hard terug dan we dachten."

Actie
"We hebben er een tijdje terug over gesproken met staatssecretaris Zijlstra en toen bleek dat de terugloop van leraren later plaatsvindt dan we hadden gedacht. Dus we hebben iets meer tijd, maar er moet actie worden ondernomen", erkende Biskop.

Dat vindt D66-Tweede Kamerlid Boris van der Ham ook. Hij wil opheldering van minister Van Bijsterveldt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen