Nieuws17 okt '14 07:40

Poetin en Porosjenko vandaag in gesprek

Auteur: BNR Webredactie

Presidenten Poetin van Rusland en Porosjenko van Oekraïne zitten vandaag voor het eerst in tijden met elkaar aan tafel tijdens de tweedaagse top in Milaan van Aziatische en Europese landen (ASEM).

Het gesprek vindt plaats op het hoofdbureau van de politie in Milaan, vertelt BNR-correspondent Maarten Veeger. "Bij het gesprek zullen verder ook Merkel, Cameron, Hollande, Barroso en Van Rompuy aanwezig zijn. Ook om te zorgen dat het allemaal goed verloopt."

De verwachtingen zijn hoog, zegt Veeger. "Porosjenko liet gister al weten dat hij een significante vooruitgang verwacht, met name in de gas-discussie die nu speelt tussen Rusland, Oekraïne en de Europese Unie."

Gisteravond sprak Mark Rutte al even met Poetin. Het was voor het eerst sinds vlucht MH17 boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten dat de twee elkaar in persoon spraken. Een lang gesprek was het niet, Poetin verscheen pas halverwege het diner ten tonele, hij was blijven hangen in Belgrado, waar een grote militaire parade voor hem was georganiseerd.

Gerelateerde artikelen