Nieuws14 nov '14 07:15Aangepast op 14 nov '14 08:29

ABN AMRO schrapt tot 1000 banen

Auteur: BNR Webredactie

ABN AMRO schrapt 650 tot 1000 banen tot 2018. De staatsbank wil het aantal kantoren verder concentreren en het dienstenaanbod van ieder kantoor verbeteren. Dit maakte ABN AMRO vandaag bekend bij de cijfers over het derde kwartaal.

Hoeveel kantoren gaan verdwijnen is nog niet bekend. De bank neemt in het vierde kwartaal van dit jaar een voorziening van 50 tot 75 miljoen euro voor de reorganisatie. Verder investeert ABN AMRO tot 2018 een extra bedrag van ongeveer 150 miljoen euro in het versnellen van de digitalisering van de belangrijkste klantprocessen.

ABN AMRO rapporteerde in het derde kwartaal een onderliggende nettowinst van 450 miljoen euro, een stijging van 56 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Inclusief de verplichte bijdrage van 67 miljoen euro voor SNS Reaal, kwam de nettowinst uit op 383 miljoen euro. Die bijdrage is een heffing die de Staat heeft opgelegd als bijdrage aan de kosten van de nationalisatie van SNS Bank in 2012.

Kees van Dijkhuizen, CFO van ABN AMRO, is blij met de cijfers, maar vindt het schrappen van de banen heel vervelend voor het personeel. Er is echter wel een duidelijke oorzaak. "We zien al een aantal jaren het gedrag van klanten wijzigen. Het kantoorbezoek neemt enorm af. Aan de andere kant zien we op de mobiele app zo'n anderhalf miljoen bezoeken per dag. Daar moeten we nu in gaan investeren."

Gerelateerde artikelen