Nieuws26 nov '14 15:18Aangepast op 26 nov '14 16:55

FNV Bondgenoten alsnog akkoord met fusieplan

Auteur: BNR Webredactie

Het congres van FNV Bondgenoten geeft alsnog zijn fiat aan het plan om een aantal FNV-bonden te fuseren. Het fusievoorstel kreeg de steun van 379 van de 416 in Bussum bijeengekomen afgevaardigden.

Ton Heerts. Foto: ANP
Ton Heerts. Foto: ANP

Dat is 91 procent.

Begin oktober ketste het voorstel nog af omdat bij de stemming bij FNV Bondgenoten de vereiste tweederdemeerderheid op acht stemmen na niet werd gehaald. Even leek het erop dat er een crisis ontstond binnen de vakbeweging. Er werd in de media zelfs gespeculeerd over een mogelijk aftreden van FNV-voorzitter Ton Heerts. Maar die koos ervoor op zijn plek te blijven en een nieuwe stemming aan te kondigen.

Het is de bedoeling dat FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV Bouw, FNV Sport en de voormalige vakcentrale FNV worden samengevoegd tot één grote, sterke vakbond. De andere fusiepartners gingen vorige maand al wel direct akkoord.

FNV-voorzitter Heerst is opgelucht.

De schoonheidsprijs heeft het niet gewonnen. "Maar we kijken nu naar het resultaat. We kunnen altijd nog een keer terugkijken. Had het beter gemoeten? Ja. Maar het resultaat telt nu en daar ben ik superblij mee."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen