Nieuws17 mei '13 06:07Aangepast op 17 mei '13 06:36

Mogelijke vluchtauto moord Wiels gevonden

Auteur: BNR Webredactie

De politie heeft donderdag een auto van de weg gehaald en in beslag genomen. Het voertuig is mogelijk gebruikt als vluchtauto na de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels.

Image

Daarbij zijn geen aanhoudingen verricht, meldde de politie. De auto voldoet aan de beschrijving van het voertuig dat is gezien bij Marie Pampoen, het strand waar Wiels op 5 mei werd doodgeschoten.

Inval
De politie heeft donderdag samen met het Openbaar Ministerie ook een inval gedaan bij een bedrijf dat auto’s verhuurt. Daar zijn nog een auto en andere goederen in beslag genomen.

Broers voorgeleid
De twee broers die worden verdacht van de liquidatie op Wiels, worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal bepalen of het voorarrest van de verdachten wordt verlengd. De twee zouden na de moord een dreigvideo op YouTube hebben geplaatst waarin ze aankondigen dat de moord op Wiels de eerste van een reeks is. De broers ontkennen echter iets met de moord te maken te hebben.

Door het wegvallen van Wiels, leider van de partij Pueblo Soberano, heeft de Curaçaose regering geen meerderheid in het parlement. Vrijdag wordt er een vervanger voor Wiels geïnstalleerd in het parlement.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen