Nieuws26 feb '13 09:57

Geen strafrechtelijk onderzoek naar Moszkowicz

Auteur: BNR Webredactie

Advocaat Bram Moszkowicz wordt niet strafrechtelijk vervolgd op basis van een aangifte van een ex-cliënt. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt.

De advocaat wordt ook niet vervolgd voor zijn conflict met de Belastingdienst. Hij heeft die zaak geschikt en overige aantijgingen worden behandeld bij de tuchtrechter. Het OM noemt dat een passende afdoening en vindt een strafrechtelijk onderzoek 'niet opportuun'.

Moszkowicz stond de man in 2008 bij in een drugszaak. De ex-cliënt, B., zit momenteel zijn straf uit in het Drentse Veenhuizen. Hij heeft zijn klachten over Moszkowicz ook aangekaart in de tuchtzaak waarin de Raad van Discipline Moszkowicz in oktober voor het leven schorste. In november deed B. aangifte bij justitie.

Buiten strafrecht om
Maar volgens het OM kan het geschil tussen de Amsterdamse strafpleiter en zijn cliënt ook buiten het strafrecht om worden afgewikkeld. De onenigheid die Moszkowicz met B. heeft over zijn urenspecificatie kan in een civiele zaak worden afgehandeld, vindt justitie. Ook is het maar de vraag of de beschuldiging kan worden bewezen.

Gerelateerde artikelen