Nieuws7 mei '13 09:33

Veel onduidelijkheid rond moord Wiels

Auteur: Marjan van den Berg

Terwijl Curaçao nog in shock verkeert over de moord op politicus Helmin Wiels, zoekt de politie met man en macht naar aanknopingspunten over daders en motief.

Politie en justitie hebben de telefoon en computer van Wiels in beslag genomen, in de hoop iets te weten te komen over het motief van de daders. Het is nog niet duidelijk of de moord iets te maken heeft met het feit dat Wiels illegale loterijen wilde aanpakken. Op 3 mei nog stuurde hij meer dan dertig vragen over illegale lotenverkoop aan vier ministers.

Geruchten
Er is nog niemand aangehouden. Eerdere geruchten over een aanhouding en over de vondst van een vluchtauto zijn door de politie ontkend. Omliggende eilanden helpen met het grootschalige onderzoek; hulp vanuit Nederland is nog niet aangevraagd.

De 54-jarige politicus werd zondag doodgeschoten door twee mannen. Volgens journalist Anneke Polak van het Antilliaans Dagblad is de bevolking van Curaçao nog steeds zwaar aangeslagen. "Het is rustig. Mensen zijn eigenlijk nog steeds in shock."

De fractieleiders van alle politieke partijen van Curaçao zijn bijeen geweest in een vertrouwelijk overleg met de premier, minister van Justitie en de veiligheidsdienst. Zij worden nu allemaal extra beveiligd.

Gerelateerde artikelen