Nieuws10 apr '12 13:30Aangepast op 10 apr '12 15:18

Vlaams Belang start meldpunt illegaliteit

Auteur: Pieter van den Akker

Na het Polenmeldpunt in Nederland heeft ook Vlaanderen een meldpunt: het meldpunt illegaliteit van de politieke partij Vlaams Belang. Vandaag is de website online gegaan.

Daarop wil de partij zoveel mogelijk informatie verzamelen over de problemen die illegalen in België veroorzaken. De leider van Vlaams Belang, Filip Dewinter, vindt dat het land een slap illegalenbeleid voert.

Klikken
De website is volgens hem geen kliksite. Strafbare feiten moeten gewoon bij de politie gemeld worden, zei hij dinsdag op BNR. Dewinter wil met het meldpunt de politiek onder druk zetten om met een harder beleid te komen.

PVV niet als voorbeeld
Hij vindt dat de website van de PVV op de man speelt en niet op de bal. Zijn partij is dan ook niet door het Polenmeldpunt geïnspireerd, vertelde Dewinter op BNR. "Acht jaar geleden hebben we al zo'n initiatief genomen. Dat is toen een kort leven beschoren geweest, omdat het werd verboden op basis van de privacywetgeving. Ik denk dat de PVV het van ons heeft gekopieerd in plaats van omgekeerd. We hebben hier met Wilders geen contact over gehad."

Heksenjacht
Hij benadrukte: "We willen situaties van illegaliteit opsporen en die aanklagen. Het gaat over zwartwerken, het gaat over misbruik van sociale zekerheid. Het is niet onze bedoeling om een heksenjacht tegen illegalen te organiseren."

Maar wat nou als iemand toch illegalen wil aangeven? Dewinter: "Dan zullen wij onze verantwoordelijkheid nemen en dat doorgeven aan de politie."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen