Nieuws4 jun '14 08:07Aangepast op 4 jun '14 08:30

Alkmaar klaagt AZ aan; 'een ontzettend domme zet'

Auteur: Bram van Dijk

De gemeente Alkmaar sleept AZ voor de rechter, omdat ze het niet eens zijn met de nieuwe trainingslocatie. Toon Gerbrands, directeur van AZ, begrijpt er niets van. "De hele bevolking van Alkmaar heb je tegen je."

Na drie jaar van onderhandelen heeft AZ besloten om de trainingsplek niet in Alkmaar, maar in Zaanstad aan te leggen. Het is voor directeur Gerbrands niet duidelijk wat de gemeente wil bereiken met het kort geding. "We hebben gebeld maar kregen niet te horen wat de gemeente wilde. We gissen nog steeds naar wat ze als eis hebben", zegt hij tegen BNR.

Volgens hem moet de gemeente daar nog over nadenken. "Dat getuigt niet van behoorlijke daadkracht en een duidelijk beleid. De bevolking begint door te krijgen dat de politiek in bijna alle opzichten faalt."

'Wereldprimeur'
Hij snapt dan ook helemaal niks van de aanklacht. "Als je zolang meeloopt als ik, maak je alles wel een keer mee, zeker met deze gemeente. Maar het is een ontzettend domme zet. De hele bevolking van Alkmaar heb je tegen. We hebben de wereldprimeur van een gemeente die tegen een voetbalclub gaat procederen."

De wethouder van Alkmaar heeft AZ de laatste weken ook niet meer gebeld. "Het lijkt politiek overleven daar. Ze hebben al het ziekenhuis, de rechtbank en de Belastingdienst verspild. Dat is allemaal uit Alkmaar gegaan. Dus het een stapeling van factoren op dit moment."

De gemeente Alkmaar wilde niet reageren.

Gerelateerde artikelen