Nieuws10 feb '14 11:02

Illegale sigarettenfabriek ontdekt in Aalsmeer

Auteur: BNR Webredactie

De FIOD heeft donderdag een bijzondere vondst gedaan in Aalsmeer: een draaiende illegale sigarettenfabriek. Negen verdachten zijn aangehouden op verdenking van illegale sigarettenproductie en illegale sigarettenhandel. In totaal zijn 2,3 miljoen sigaretten in beslag genomen, plus nog eens 3600 kilo bereide tabak en verpakkingsmateriaal.

In de loods was alle apparatuur aanwezig om op grote schaal sigaretten te produceren en verpakken, meldt het Ministerie van Financiën. Er was een aparte generator in de loods om de stroomtoevoer voor de fabriek te regelen. De verdachten woonden en werkten in de loods, waar ook slaapkamers werden aangetroffen.

Ontmanteling
De FIOD onderzoekt de zaak en is gestart met de ontmanteling van de fabriek. Alle apparatuur wordt in beslag genomen en de sigaretten worden vernietigd. Als de sigaretten op de markt terecht zouden zijn gekomen, dan had dat de Staat ongeveer 4,8 miljoen euro aan accijnsinkomsten gekost. Het is de vierde keer dat in ons land een sigarettenfabriek is aangetroffen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen