Nieuws24 okt '13 15:45Aangepast op 24 okt '13 16:21

Verdachte aangehouden voor brand Leeuwarden

Auteur: BNR Webredactie

In verband met de brand in de binnenstad van Leeuwarden is een verdachte aangehouden. Het is een 38-jarige man. Dat heeft het OM in Leeuwarden bekendgemaakt.

De man is een medewerker van de kledingwinkel waar de brand begon. Hij was aan het rommelen met een gaskachel. Daardoor ontstond een steekvlam en begon de brand. De man wordt onvoorzichtig handelen verweten. Daarvoor kan hij een celstraf krijgen van maximaal 2 jaar. Er is geen sprake van opzet.

'Gerommeld' met gaskachel
Cor Reijenga van de politie licht toe: "Vermoedelijk ligt de oorzaak bij een losse gaskachel met gasfles, die in de winkel stond. Er is gesproken met de desbetreffende medewerker en met getuigen die kort voor de brand in de winkel aanwezig waren. Uit de verklaringen is naar voren gekomen dat de medewerker met de gaskachel bezig is geweest. Daarbij is een steekvlam vrijgekomen en heeft de kleding in de winkel vlam gevat."

De verdachte zit niet in voorlopige hechtenis. Dat is niet mogelijk bij zaken waar maximaal 2 jaar celstraf voor staat.

Bij de brand afgelopen zaterdag kwam een 24-jarige man om het leven en gingen vijf winkels en 11 appartementen in vlammen op. Een aantal brandweermannen probeerde met gevaar voor eigen leven het slachtoffer uit zijn appartement te halen. De impact van de brand in de historische binnenstad van de Friese hoofdstad is groot.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen