Nieuws8 jul '14 17:39

'Nog drie soortgelijke dwalingen zoals bij de showbizzmoord'

Auteur: Bram van Dijk

Getuigen zeggen dat Martien Hunnik niet de moordenaar van platenproducer Bart van de Laar is. Hunnink zat bijna 8 jaar vast. Advocaat Knoops verwacht in korte tijd nog drie soortgelijke zaken.

Image

De advocaat-generaal Diederik Aben heeft vandaag aan de Hoge Raad geadviseerd om de Hilversumse showbizzmoord te heropenen. In de jaren 80 werd Martien Hunnik veroordeeld voor de moord op platenproducer Bart van de Laar en zat bijna 8 jaar vast. Getuigen zeggen nu dat twee bekenden van de platenbaas achter de moord zouden zitten.

'Nog drie zaken'
Gisteren werd bekend dan de Hoge Raad ook de Deventer-moordzaak opnieuw gaat onderzoeken. Het einde van deze gerechtelijke dwalingen is volgens Geert-Jan Knoops, advocaat van Martien Hunnik, nog niet in zicht. "De zaak van Martin Hunnink en ook de zaak van Ernest Louwes van de Deventer-moordzaak zijn niet de laatste zaken, helaas", zegt hij tegen BNR.

Nog dit jaar verwacht Knoops met meer zaken te komen. "Wij zijn op dit moment met drie bijna soortgelijke zaken bezig binnen ons Innocence Project waarbij wij als kantoor zijn aangesloten. Ik verwacht dat die drie zaken dit jaar of begin 2015 aan de Hoge Raad worden voorgelegd."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen