Nieuws2 mei '13 21:32

Coffeeshops Limburg verkopen aan buitenlanders

Auteur: BNR Webredactie

Meer coffeeshops in Limburg sluiten zich aan bij de actie van 13 coffeeshops in Maastricht om zondag wiet aan buitenlanders te verkopen.

Image

Ook in Sittard en Roermond gaan coffeeshops op Bevrijdingsdag de deur opendoen voor mensen die niet in Nederland wonen, zei eigenaar Peter Hendriks van de Skunk in beide steden.

Ingrijpen
Volgens Hendriks doen ook coffeeshops in enkele andere gemeenten mee. In totaal telt Limburgs acht gemeenten met coffeeshops. Naast Maastricht, Sittard-Geleen en Roermond zijn dat Venray, Weert, Venlo, Heerlen en Kerkrade.

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht kondigde alvast aan dat hij zal ingrijpen als de coffeeshops in zijn gemeente zondag wiet gaan verkopen aan mensen die niet in Nederland wonen. "Het is een regelrechte provocatie dat ze het rijksbeleid op deze manier saboteren", zegt hij tegenover BNR.

Easy Going
Voorzitter Marc Josemans van de Vereniging Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM) wees op een uitspraak van de rechtbank van vorige week. Die stelde dat burgemeester Onno Hoes coffeeshop Easy Going niet had mogen sluiten omdat er wiet aan buitenlanders werd verkocht. Volgens de rechtbank had de burgemeester duidelijk moeten maken waarom een minder vergaande maatregel niet voldoende was.

Voor de coffeeshops is dit een signaal om buitenlanders weer toe te laten. Een andere reden is dat boven de grote rivieren nog wel wiet wordt verkocht aan buitenlanders. Verder hopen de coffeeshops met hun actie de illegale straatdealers wind uit de zeilen te nemen.

Hoes kondigde vandaag aan in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechtbank. Voor Hoes staan regels om buitenlanders buiten de coffeeshop te houden niet ter dicussie, zei hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen