Nieuws4 jul '14 05:18Aangepast op 4 jul '14 06:12

Kamer kan met reces

Auteur: BNR Webredactie

De Tweede Kamer kan met reces.

ANP
ANP

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg hamerde de laatste vergadering voor het zomerreces deze ochtend om 2.09 uur af. De Kamerleden worden op 2 september weer terugverwacht op het Binnenhof.

In een laatste woord aan de Kamerleden vergeleek Van Miltenburg het werk van de Kamer met het schilderij Indian Spaceman van de schilder Lucebert, dat op haar werkkamer hangt. "Lucebert schilderde grove lijnen, duidelijke figuren en tegelijk veel details. Ook hier weten we het grote met het kleine te combineren.'' Ze wenste de Kamerleden vervolgens een goed reces, met ruimte voor werkbezoeken, gesprekken met de achterban, interessante rapporten en tijd voor familie en dierbaren, "misschien wel in uw juichpak''.

Overigens is het niet zo dat de politiek nu helemaal stil komt te liggen. De parlementaire enquêtecommissie die onderzoek doet naar het stelsel van woningcorporaties, hoort volgende week nog getuigen en ook de Eerste Kamer vergadert nog op dinsdag en zeer uitzonderlijk, ook op maandag.

De fractievoorzitters gaan maandag nog op reis, maar waarheen is nog steeds niet duidelijk. Niemand wil uit veiligheidsoverwegingen bekendmaken waar de reis heen gaat. PVV-leider Geert Wilders gaat in elk geval niet mee, heeft hij laten weten.

Gerelateerde artikelen