Nieuws28 nov '14 16:04

Nederland krijgt vrouwen-EK 2017 in schoot geworpen

Auteur: BNR Webredactie

De Nederlandse voetbaldames doen het goed, het spelniveau ligt steeds hoger en er wordt wereldwijd steeds beter gekeken naar het vrouwenvoetbal. Toch was er maar weinig belangstelling voor de organisatie van het Europees Kampioenschap in 2017.

Bron: ANP
Bron: ANP

De KNVB meldde zich in oktober officieel bij de UEFA als kandidaat-gastland voor het EK. "Een prachtige kans", zei de voetbalbond destijds. "Als Nederland de organisatie van het grootste sportevenement voor vrouwen in Europa op zich mag nemen, dan zou dat een grote stimulans zijn voor het vrouwenvoetbal in Nederland."

Nu is het ze echter wel heel makkelijk gemaakt. Vandaag verliep de inschrijvingstermijn en er hebben zich geen andere landen gemeld om het toernooi te organiseren, meldt NOS. Het is nog niet helemaal zeker of Nederland gastland wordt, volgende week beslist de UEFA hierover, maar de kans lijkt erg groot.

Gisteravond plaatsten de 'Leeuwinnen van Oranje' zich na een overwinning op Italië voor het eerst in de geschiedenis voor het WK voetbal, dat komende zomer in Canada plaatsvindt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen