Nieuws13 mei '13 17:39Aangepast op 14 mei '13 16:00

Vader broertjes had voorbereidingen getroffen

Auteur: BNR Webredactie

De vader van de Zeister broertjes heeft ‘het één en ander van tevoren bedacht’. Dit zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens tegen RTL Nieuws. De zoekactie in een visvijver in Geulle in Zuid-Limburg heeft maandag niks opgeleverd.

"Uit het onderzoek blijkt dat er bepaalde voorbereidingshandelingen zijn gepleegd", zegt Jens tegen RTL Nieuws-verslaggever Jeroen Wetzels. "Wij denken dat er een grote mate van zekerheid zit in het feit dat hij één en ander van tevoren heeft bedacht."

Visvijver
Politiemensen zochten maandagmorgen met sonarappatuur de bodem van de visvijver af. Op grond van die beelden werden maandagmiddag enkele duikers in het zeven meter diepe water gestuurd, maar die hebben niets gevonden wat een aanknopingspunt zou kunnen zijn in de speurtocht naar de broertjes Ruben (9) en Julian (7) uit Zeist.

Mobiele telefoon
Eerder werd bekend dat het rechercheteam denkt dat de 38-jarige vader in Zuid-Limburg expres zijn mobiele telefoon heeft uitgeschakeld, zodat zendmasten geen gegevens van zijn route konden oppikken. Pas dinsdagochtend vroeg is er weer een signaal via een zendmast in Leersum.

Broertjes
De broertjes zijn maandag voor het laatst gezien. Op dat moment waren ze bij hun vader. Hij is dinsdag dood aangetroffen in een recreatiegebied in Doorn en bleek zelfmoord te hebben gepleegd.

Gerelateerde artikelen