Nieuws17 jun '12 23:09

Griekse begroting moet op orde

Auteur: Bart Tuinman

Ook voor de nieuwe Griekse regering is er maar één alternatief: de economie streng hervormen en de begroting op orde brengen. Minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft dat gezegd na de Griekse verkiezingsuitslag.

De Jager zei dat het kabinet "kennis heeft genomen van de uitslag". "We wachten de ontwikkelingen in Athene nu verder af."

Frankrijk
Na de overwinning van de socialisten bij de Franse parlementsverkiezingen, neemt de druk in de Europese Unie toe om meer te doen om de groei van de Griekse economie te stimuleren. "Het is nodig dat de Europeanen de Grieken begeleiden bij het bereiken van economische groei", zei de Franse minister van Financën Pierre Moscovici zondag.

Budgetdiscipline moet volgens de minister niet ten koste gaan van hoop. Volgens Moscovici zijn er dit weekeinde intensieve contacten geweest tussen de ministers van Financiën van de eurozone.

Euro
De euro bereikte zondag het hoogste niveau in drie weken tijd, nadat de eerste officiële uitslagen van de Griekse verkiezingen wezen op een overwinning van de pro-Europese partijen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen