Nieuws16 apr '12 07:48Aangepast op 16 apr '12 18:19

Geen Mozambique, maar Griekse villa

Auteur: Karin Backx

Geen vakantiehuis in Mozambique, maar een villa in Griekenland. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima hebben een luxe villa gekocht in het Zuid-Griekse Kranidi.

Het prinselijk paar kocht het vakantiehuis met zwembad, privéhaven en een privéstrand voor 4,5 miljoen euro van de Duitse reclamefotograaf Manfred Rieker, aldus de Volkskrant.

Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is premier Mark Rutte volledig op de hoogte van de aankoop. De RVD doet verder geen mededelingen over de aankoop omdat dit een "privéaangelegenheid" is.

Sean Connery
Ook acteur Sean Connery en de onlangs opnieuw tot president gekozen Russische premier Vladimir Poetin hebben zomerhuizen in de buurt.

In januari verkocht het prinselijk paar hun vakantievilla in Mozambique. De prins en prinses hebben tot eind 2011 geprobeerd het huis aan een andere particulier te verkopen. Dat is ''vanwege de marktomstandigheden niet gelukt'', meldde premier Rutte toen.

Symbolisch bedrag
De villa is daarom op 11 januari ''tegen een symbolisch bedrag'' verkocht aan Machangulo SA, de organisatie die opereert als een Vereniging van Eigenaren en als zodanig het project op het Mozambikaanse schiereiland Machangulo beheert. De precieze verkoopprijs is niet bekendgemaakt.

Willem-Alexander en Máxima kochten in 2007 vier percelen op het Mozambikaanse schiereiland. Op een van die percelen wilden ze hun droomhuis laten bouwen, door een zelfgekozen architect en aannemer.

Kritiek
De prins en prinses besloten de villa eind 2009 in de verkoop te doen, nadat er de nodige ophef over was ontstaan. Het paar had genoeg van de voortdurende publiciteit en de discussies over hun deelname in het vastgoedproject. Vooral in de Tweede Kamer groeide de kritiek.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen