Nieuws20 mei '13 09:36Aangepast op 20 mei '13 15:03

Condoleancewebsites broertjes stromen vol

Auteur: BNR Webredactie

Het buurtonderzoek in de omgeving van Cothen, waar zondagmiddag de vermiste broertjes Ruben en Julian dood werden gevonden, is vermoedelijk maandag afgerond. Dat heeft de politie laten weten.

De politie wil vooral van buurtbewoners weten of zij iets hebben gezien twee weken geleden, toen de jongens verdwenen. De lichamen van Ruben en Julian zijn in de nacht van zondag op maandag geborgen.

De politie benadrukt dat, ondanks de vele aanwijzingen dat het daadwerkelijk om de vermiste broertjes gaat, de identiteit nog feitelijk moet worden vastgesteld. Dat gaat waarschijnlijk nog meer dan 24 uur duren.

Voetbalwedstrijden afgelast
Voetbalvereniging V.V. Jonathan in Zeist, waar de 9-jarige Ruben lid van was, heeft voor de komende week alle trainingen en wedstrijden afgelast. Dat zei voorzitter Frank Slijper maandag na een bijeenkomst met het bestuur.

Ook de vrijwilligersavond die op zaterdag stond gepland, gaat niet door. Op dezelfde dag vindt een toernooi plaats van de E-pupillen, de leeftijdsgroep van Ruben. Slijper liet weten dat de club kijkt of er een manier is om dit toch te laten doorgaan. "Als we hier niet de juiste vorm voor vinden, kunnen we dit toernooi alsnog cancelen.''

'Intense droefheid'
De dood van de broertjes komt hard aan bij de vereniging. Buiten hangen de vlaggen halfstok. Een man en vrouw kwamen maandagochtend een bosje witte bloemen brengen. "Bij ons heerst intense droefheid. Onze gedachten gaan uit naar de moeder en naaste familie'', zei Slijper. Ruben speelde sinds een aantal jaren bij de club.

Condoleance
Duizenden reacties zijn er maandagochtend op diverse condoleancewebsites voor de twee broertjes uit Zeist binnengekomen. Onder meer op Condoleance.nl en Facebook delen mensen hun verdriet over de dood van Ruben (9) en Julian (7).

Bijna 2 weken lang is naar de jongens gezocht. Zondagmiddag werden hun lichamen gevonden in een afwateringsbuis in een sloot in een landelijk gebied bij de Utrechtse plaats Cothen.

De broertjes werden 2 weken geleden meegenomen door hun 38-jarige vader. Die pleegde op 7 mei zelfmoord in het recreatiegebied Doornse Gat. Sindsdien is met man en macht naar de jongens gezocht. Aangenomen wordt dat de vader zijn zoons heeft omgebracht.

Ingeslagen als een bom
Grote verslagenheid, overrompeling en verdriet. Die emoties overheersen maandagochtend na het nieuws zondag dat de twee broertjes Ruben en Julian uit Zeist dood zijn teruggevonden. Dat zei burgemeester Koos Janssen van Zeist maandagochtend tegen Radio 1. "Er is altijd een beetje hoop geweest, soms tegen beter weten in. Het nieuws gisteren is als een bom ingeslagen’’, zegt de burgemeester, die nauw contact heeft met de moeder van de jongens.

De komende dagen wordt samen met maatschappelijke organisaties en de gemeente bekeken hoe aan het massale verdriet vorm gegeven kan worden. Dat gebeurt in nauwe samenspraak met de familie, zo benadrukte Janssen. "Veel mensen hebben de afgelopen weken meegeleefd met de familie.’’

Identificatie
De identificatie van de twee lichaampjes is officieel nog niet afgerond. Op basis van een aangetroffen camouflageshirt en spanbanden gaat de politie ervan uit dat de lichamen van Ruben en Julian zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen