Nieuws13 mei '13 11:03Aangepast op 13 mei '13 13:31

Zoektocht naar broertjes duurt voort op visvijver

Auteur: BNR Webredactie

De politie is maandag opnieuw met vele tientallen agenten aan de slag gegaan om de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist terug te vinden. Hulp van mogelijke getuigen wordt nog steeds gezocht.

Om half 11 werd met de zoekactie in het Limburgse Geulle begonnen. Eigenlijk zou de actie al om 9 uur maandagochtend van start gaan, maar omdat de benodigde sonarapparatuur in de file stond, ging er pas anderhalf uur later een bootje het water op.

Dat bootje, met twee mannen, een vrouw, een laptop en de sonarapparatuur, speurt in de visvijver naar de vermiste broertjes uit Zeist. Ook zullen er duikers worden ingezet. Gisteren werd de omgeving van de vijver al uitgekamd, nadat de politie "nieuwe informatie'' had gekregen en daarin genoeg reden zag om te gaan zoeken.

Nog steeds volstrekt onduidelijk
Volgens een woordvoerder van de politie komen er voortdurend nieuwe particuliere camerabeelden en tips binnen, maar nog steeds is volstrekt onduidelijk wat er is gebeurd tussen het Zuid-Limburgse Neerbeek en de Rijnbrug in Rhenen.

"We hebben van de heenweg die de vader heeft gereden vanaf Vleuten naar Zuid-Limburg voldoende gegevens om zeker te weten welke route hij heeft genomen. Maar van de tijd en de route tussen maandagavond kwart over 10 in Neerbeek en dinsdagmorgen 10 over half 2 in Rhenen ontbreekt elk spoor'', aldus de zegsman van de politie.

Uitgeschakelde telefoon
Het rechercheteam houdt er rekening mee dat de 38-jarige vader, die later in Doorn zelfmoord pleegde, in Zuid-Limburg expres zijn mobiele telefoon heeft uitgeschakeld, zodat zendmasten geen gegevens van zijn route konden oppikken. Pas dinsdagochtend vroeg is er weer een signaal via een zendmast in Leersum.

Kort daarvoor is op een camerabeeld te zien dat de vader in het nabijgelegen Rhenen rijdt. "Op dat beeld kunnen we de kinderen niet zien. Maar misschien zaten ze toch in de auto, zo midden in de nacht kunnen ze wel liggen te slapen op de achterbank. We moeten de kinderen zelf zien om te weten wanneer ze nog bij hun vader waren.''

Tipgevers gezocht
De politie is nog steeds op zoek naar tipgevers . In het bos werden een spanband en deel van sleepkabel aangetroffen nabij de plek waar de vader zelfmoord pleegde. Ook wordt er druk gezocht naar de schoenen van de vader.

Gerelateerde artikelen