Nieuws12 mei '13 09:32Aangepast op 13 mei '13 10:06

Burgerzoekactie naar vermiste broertjes gaat verder

Auteur: BNR Webredactie

De zoekactie door de politie zondag naar de vermiste jongens Ruben en Julian, in het Limburgse Geulle, heeft niets opgeleverd. De jongens zijn niet gevonden.

De politie zette de zoekactie op touw naar aanleiding van "nieuwe informatie''. Welke informatie dat is, wilde de politie nog niet kwijt.

De zoekactie begon rond half zes in het recreatiegebied in de omgeving van de Kleivelderweg. Daar is onder meer een visvijver. Die wordt maandag verder onderzocht. Waarschijnlijk begint die zoekactie rond zeven uur in de ochtend.

Even deden geruchten de ronde op sociale media dat de jongens gevonden zouden zijn, maar de politie ontkende dat stellig.

Bergschoenen, sleepkabel en spanband
In de zoektocht naar de twee vermiste broertjes Ruben en Julian is de politie op zoek naar een paar bergschoenen, een sleepkabel en een spanband.

De vader van de kinderen is in het bezit van een bepaald soort bergschoenen, maar deze schoenen zijn niet meer bij hem thuis, in zijn auto of op de plek waar hij dood werd aangetroffen gevonden. Mogelijk heeft de man ze ergens weggegooid.

Verder is op de plek in Doorn, waar de man zelfmoord heeft gepleegd, een stuk sleepkabel gevonden. De rest ontbreekt; daar is de politie naar op zoek.

Ook is in de omgeving van de plek waar de man is gevonden een spanband gevonden. Of de spanband iets met de zaak te maken heeft en waar de spanband vandaan komt, is niet bekend. Volgens de politie zou het kunnen zijn dat de vader deze spanband recent, al dan niet in combinatie met de sleepkabel of andere goederen, heeft aangeschaft.

Vader
De jongens (7 en 9) uit Zeist zijn maandagavond voor het laatst gezien. Daarna ontbreekt ieder spoor van ze. Sindsdien is er met man en macht gezocht naar sporen van de twee.

De route die de vader heeft gereden is deels bekend. Bij het tankstation was hij maandag 6 mei om 22.18 uur. Om 22.45 uur die avond is zijn gsm ook waargenomen in de omgeving van die plaats. Vanuit Limburg is hij mogelijk over de A73 richting Doorn gereden. Dat was hij op maandag 6 mei om 22.18 uur. Om 22.45 uur die avond is zijn gsm ook waargenomen in de omgeving van die plaats.

Rhenen
In de buurt van Rhenen is het spoor van de vader weer te volgen tot Doorn. In Rhenen wordt zijn auto dinsdag om 01.42 uur waargenomen op de Rijnbrug. Om 04.16 uur is de gsm van de vader waargenomen bij Leersum.

Onduidelijk is nog steeds of de jongens op die route bij hem in de auto zaten of niet. De politie vraagt nog steeds om informatie over de route en is op zoek naar camerabeelden van die route. De al verkregen beelden hebben vooralsnog niet geleid tot de vondst van de jongens.

Ook vrijwilligers die zondag zochten in de omgeving van de pyramide van Austerlitz op de Utrechtse Heuvelrug en in het Limburgse Beek hebben niets 'bruikbaars’ gevonden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen