Nieuws27 mei '13 08:10Aangepast op 27 mei '13 18:07

'Volleybalster Visser en Severein dood gevonden'

Auteur: Anne-Greet Haars

De Spaanse politie heeft een Spanjaard en twee Roemenen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ingrid Visser (36) en Lodewijk Severein (57). Het gaat om een Spanjaard (36) die zaterdag werd opgepakt in Valencia en die de politie naar de lichamen van Visser en Severein leidde.

Ook zijn twee Roemenen van 47 en 60 jaar oud in Valencia opgepakt, meldden Spaanse media maandag. Oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein, die sinds maandag 13 mei in Spanje waren vermist, werden zondagavond laat dood aangetroffen in Alquerías in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia.

Justitie wil in het belang van het onderzoek niets loslaten. Wel zei een zegsman van de regionale regering van Murcia, Joaquín Bascuñana, maandag dat de twee waarschijnlijk ten noordwesten van Murcia, in Molina de Segura, door geweld om het leven zijn gekomen.

Punctueel
Visser en Severein kwamen vaker in Murcia waar Visser heeft gewoond en gevolleybald in de jaren 2010-1212. Ze hadden 14 mei een afspraak in een vruchtbaarheidskliniek. Ze waren daar eerder en stonden bekend als punctueel. Toen ze niet kwamen opdagen groeide de vrees voor een misdrijf. De politie in Murcia bestempelde de verdwijning al snel als 'veronrustend'.

De Nationale Politie heeft via Interpol de vondst van twee lichamen bevestigd in de buurt van Murcia. Die voldoen aan het profiel van Visser en Severein. "Het heeft er alle schijn van dat zij het zijn'', zei een woordvoerster van de Nationale Politie maandag.

DNA-onderzoek
DNA-onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad gaat om de oud-volleybalster en haar vriend. Visuele herkenning van de stoffelijke resten zou niet meer mogelijk zijn. Daarover wil de Nationale Politie verder niet uitweiden.

"Zij zijn beiden behoorlijk lang. Dat geeft een goede indicatie dat het om de twee vermisten gaat, maar definitieve vaststelling van hun identiteit moet op basis van DNA-onderzoek geschieden'', aldus de Nationale Politie.

In Nederland kan zo'n identificatie binnen 24 uur gebeuren. De Nationale Politie zegt niet te weten of de Spaanse politie die mogelijkheden ook heeft.

Reacties
Op Twitter wordt geschokt gereageerd op het nieuws:

Gerelateerde artikelen