Nieuws27 mei '13 18:53Aangepast op 28 mei '13 00:00

'Visser en Severein tijdens zakelijk conflict vermoord'

Auteur: Marjan van den Berg

Lodewijk Severein, die in Spanje op zeer gewelddadige wijze aan zijn eind lijkt te zijn gekomen, had volgens een Spaanse krant een groot geldbedrag geleend aan de Spanjaard die nu wordt verdacht van de moord op Severein en oud-volleybalster Ingrid Visser.

De lichamen van Visser en Severein, zondag gevonden in een citroenboomgaard nabij Murcia, waren volgens de Spaanse krant La Verdad ernstig verminkt. De krant baseert zich op politiebronnen. Van beide lichamen waren hoofd, armen en benen gescheiden van de romp. De daders zouden een elektrische zaag hebben gebruikt. Bij Severein werd vastgesteld dat zijn kaak gebroken was en dat zijn tanden uit zijn mond waren getrokken.

Manager
Drie verdachten zijn opgepakt: een 36-jarige Spanjaard, voormalig manager en technisch directeur van volleybalclub CAV Murcia 2005 waar Visser tussen 2009 en 2011 speelde, en twee Roemenen van 59 en 47. De Roemenen zouden al het vuile werk hebben opgeknapt. De dubbele moord speelde zich af in een flat in het dorp Molina de Segura, die de daders voor een paar weken hadden gehuurd. Naar verluidt bracht een bekende van Severein en Visser hen daar naartoe voor een zakelijke afspraak.

Volgens de krant Levante-EMV had Severein een grote som geld geleend aan Cuenca en dacht hij dat geld tijdens hun afspraak in Murcia terug te krijgen. De twee zouden samen geld hebben gestoken in een aantal zakelijke projecten, waaronder de handel in marmer.

Volgens La Verdad heeft Cuenca zijn voormalige club in 2011 in de problemen achtergelaten. De toenmalige eigenaar de club, ondernemer Evedasto Lifante, zegt in de krant dat Cuenca bij zijn vertrek alle administratie, rekeningen en de computer meenam. "Hij liet ons met lege handen achter. Hij heeft mij en de club veel schade toegebracht.''

Dank
De 35-jarige Visser en haar partner Severein werden sinds 13 mei vermist. De nabestaanden hebben op Facebook hun dank uitgesproken "voor alle hulp en steunbetuigingen op alle mogelijke manieren tijdens de afgelopen 2 bijzonder zware weken''. Enkele honderden mensen hebben de familie via de sociale media gecondoleerd. Ook is een pagina geopend op de website condoleanceregister.nl.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen