Programma21 sep '11 12:14

Maasstad Ziekenhuis weer veilig genoeg

Auteur: Edme Koorstra

Het verscherpt toezicht op het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is opgeheven. Dat zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Tijdens een aantal bezoeken aan het ziekenhuis heeft de inspectie geconstateerd dat het ziekenhuis voldoende maatregelen heeft getroffen om verantwoorde en veilige zorg te leveren, staat in een verklaring van de Inspectie.

Bacterie
Het ziekenhuis kwam in opspraak na een uitbraak van de Klebsiellabacterie. Drie patiënten zijn zeer waarschijnlijk overleden met de bacterie als directe doodsoorzaak. In totaal bij 107 patiënten was een besmetting geconstateerd.

Op de hoogte
De inspectie stelt dat hoewel het verscherpt toezicht is opgegeven, ze de ontwikkelingen van het Maasstad Ziekenhuis op de voet blijft volgen. De inspectie wil dat de bestuurders haar maandelijks, of indien nodig nog vaker, op de hoogte houden. "De inspectie zal binnen enkele maanden een bezoek brengen waarbij wordt nagegaan of het ziekenhuis de stijgende lijn van verbetering vasthoudt en zij maatregelen borgt'', aldus de verklaring.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen