Nieuws3 mrt '13 18:37Aangepast op 3 mrt '13 20:53

Roemeense tv: '2 Kunsthal-doeken verbrand'

Auteur: BNR Webredactie

Na de Roemeense politie, meldt ook de Rotterdamse politie dat er geen bewijs is voor het bericht dat twee uit de Kunsthal geroofde schilderijen zijn verbrand, zoals de Roemeense tv meldt.

ANP
ANP

Volgens televisiezender Antena3 zijn twee van de zeven gestolen schilderijen uit de Kunsthal in Rotterdam verbrand. Het zou gaan om de werken van Matisse en Gauguin.

Moeder
De twee schilderijen zouden zijn verbrand door de moeder van de Roemeense hoofdverdachte. Volgens de zender wilde zij haar zoon op die manier helpen. Hij zou met de twee schilderijen tevergeefs door Roemenië hebben gereisd in de hoop ze te kunnen verkopen.

De moeder en de tante van de hoofdverdachte zijn het afgelopen weekend verhoord. Zij zouden allebei betrokken zijn bij het verbergen van de gestolen schilderijen in hun woonplaats, het dorpje Carcaliu in de Roemeense provincie Tulcea. De afgelopen week is in het dorpje een aantal huizen doorzocht, in de hoop de schilderijen te vinden.

Wilde verhalen
De Roemeense politie noemt het verbranden door de moeder van twee van de zeven schilderijen één van de vele wilde verhalen die de rondte doen over de schilderijenroof.

Ook de Rotterdamse politie wil het bericht nadrukkelijk niet bevestigen, zo blijkt uit een Twitter-bericht: "Wij onderzoeken de kunstroof in Kunsthal. Dat de schilderijen verbrand zijn, is geen bewijs voor. #feiten Onderzoek gaat onverminderd door!"

Gerelateerde artikelen