Nieuws10 mei '13 10:08Aangepast op 11 mei '13 09:50

Politie zoekt broertjes tussen Rhenen naar Doorn

Auteur: BNR Webredactie

In het omgewoelde stuk bosgrond bij de Buntlaan in Doorn is vrijdagmiddag geen spoor van de vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist aangetroffen.

Dat heeft de politie laten weten nadat het stukje grond onder leiding van een forensisch rechercheur was onderzocht.

Een fietser zag een man die zich verdacht ophield bij een zandpad langs de Buntlaan. Op die plek bleek de grond te zijn omgewoeld. De fietser belde de politie, die de omgeving na enige tijd met linten afzette. Vrij kort daarna bleek dat het loos alarm was, aldus de politiewoordvoerder.

Nieuwe beelden
Eerder vrijdag werd bekend dat de politie denkt weer nieuwe camerabeelden te hebben gevonden waarop de vader van de vermiste broertjes in zijn auto rijdt.

Hij zou nog ergens zijn gefilmd na dinsdagmorgen tien over half twee in Rhenen, wat tot vrijdagmiddag het laatste bekende tijdstip was waarop de vader nog in leven is gezien.

Tapes
“We hebben veel beeldmateriaal gekregen en op een van de tapes rijdt mogelijk de auto. Nu moeten we het beeld scherper maken en gaan we kijken of de jongens in de auto zitten”, zegt Bernard Jens van de politie Midden Nederland. "Als die jongens in de auto zitten zouden we zoekgebied kunnen verkleinen." De auto reed richting Rhenen, Amerongen, Leersum.

Het staat vast dat de kinderen maandagavond om kwart over tien nog in de auto zaten, toen hun vader benzine tankte in het Zuid-Limburgse Neerbeek. Het gezin kende die omgeving en was er vaker geweest, zegt de politiewoordvoerder. De 38-jarige vader werd dinsdagochtend om acht uur door wandelaars in de bossen bij Doorn gevonden. Hij had zelfmoord gepleegd.

Gerelateerde artikelen