Nieuws8 mei '13 06:56Aangepast op 11 mei '13 09:47

Grote zoekactie politie naar broertjes Doorn

Auteur: BNR Webredactie

De zoektocht naar de twee vermiste broertjes Julian (7) en Ruben (9) in het recreatiegebied Het Doornse Gat gaat niet meer verder. De moeder van de jongens heeft op Facebook een oproep geplaatst om te helpen haar kinderen te vinden.

"Alsjeblieft, wil iedereen uitkijken naar mijn kleine mannetjes, ze worden sinds gisteravond vermist'', schrijft Iris van der Schuit. Onder de tekst staan twee foto's van haar kinderen.

Facebook
Het bericht is inmiddels al door ruim 21.000 andere Facebookgebruikers gedeeld. Zeker 70 mensen hebben vol medeleven gereageerd op het bericht van de moeder en sommigen bieden hun hulp aan. "Echt vreselijk heel veel sterkte en we houden onze ogen en oren open'', schrijft een van hen. Rond 5 uur vanochtend schreef de moeder dat er nog geen nieuws was. "Word gek hier.'' Ook bedankt ze iedereen voor de reacties.

Ruben en Julian worden vermist sinds maandag 20.15 uur. Ze zijn voor het laatst gezien in gezelschap van hun inmiddels in Doorn dood aangetroffen vader, Jeroen Denis.

Amber Alert 'vrij laat'
Het Amber Alert voor de vermiste broertjes Ruben en Julian is 'vrij laat' verzonden. De politie gaat als de zoektocht naar de kinderen achter de rug is uitzoeken hoe dat kon gebeuren. Dat heeft politiewoordvoerder Bernhard Jens woensdagmorgen op RTV Utrecht gezegd. Volgens hem was het in eerste instantie langere tijd onduidelijk of de jongens inderdaad bij hun vader waren. De vader en moeder van de kinderen wonen niet meer bij elkaar en de kinderen waren af en toe bij hun vader, aldus Jens.

Een woordvoerder van de politie heeft woensdag gezegd dat er geen sporen zijn aangetroffen toen de speciale speurders van het Korps Mariniers het bosgebied uitkamden. Verder zoeken op die plaats lijkt daarom niet aan de orde, aldus de woordvoerder.

Het onderzoek richt zich nu op de gedragingen van de vader van de jongens voordat hij zelfmoord pleegde. De politie zoekt onder meer uit met wie hij heeft gebeld, waar hij heeft gepind en wat hij met zijn computer heeft gedaan. Ook wordt familie, vrienden en collega's gevraagd om informatie.

Zoektocht
De politie heeft dinsdagnacht een Amber Alert uitgegeven voor twee jongens. De broertjes uit Zeist zijn maandagavond rond acht uur voor het laatst gezien in Vleuten, waar de vader woonde. Hij heeft zelfmoord gepleegd en is dinsdag dood aangetroffen in recreatiegebied Het Doornse Gat.

In het recreatiegebied werd een grote zoektocht op touw gezet. De politie zocht met onder meer een helikopter en honden. Ook zijn mariniers ingezet om te helpen bij de zoekactie, er waren zeker100 man op de been.

Blauwe Hyundai
De woordvoerster kon niet zeggen waarom ervoor is gekozen het Amber Alert dinsdagnacht uit te geven. Na het Amber Alert gaf de politie in een aanvullende oproep nog een foto van de vader van de twee jongens vrij.

De politie is ook op zoek naar mensen die een blauwe Hyundai Getz met het kenteken 08-NT-BV hebben gezien. De auto, waar de vader in reed is al terecht, maar de politie hoopt dat mensen de auto maandag of dinsdag nog ergens zijn tegengekomen. De politie kon niet zeggen waar en wanneer de auto is gevonden.

Getankt
Volgens lokale media zou de vader, korte tijd voordat hij zelfmoord pleegde, hebben getankt in het Limburgse Beek. Daarom zou ook de politie in Duitsland en België op de hoogte zijn gebracht. De politiewoordvoerster kon dit dinsdagnacht niet bevestigen.

Bernhard Jens van de politie Utrecht zegt op BNR over de intensieve zoektocht: "Helaas heeft het niet geresulteerd in het terugvinden van de jongens. Maar we zijn op alle gebieden aan het zoeken en aan het kijken of we helder kunnen krijgen waar deze jongens zijn. We brengen nu in kaart waar die meneer voor het laatste geweest is


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen