Nieuws19 mei '13 12:00Aangepast op 19 mei '13 16:11

Politie: ontwikkeling in zaak broertjes

Auteur: BNR Webredactie

De vermiste broertjes Ruben en Julian uit Zeist zijn nog niet gevonden. Eerder meldde de politie dat er 'nieuwe ontwikkelingen' waren in de zaak. Nu blijkt dat de zoektocht wordt voorgezet met een helicopter en een F-16.

De politie heeft ook nieuwe foto's openbaar gemaakt en nieuwe vragen aan het publiek gesteld. Er zit nog steeds beweging in de zaak, aldus een woordvoerder van de politie.

De helicopter en F-16 gaan de lucht in om het bos- en heidegebied tussen Doorn, Maarsbergen en Rhenen af te zoeken naar sporen van de vermiste broertjes. De F-16 richt zich speciaal op open plekken zoals waterpartijen en heide- en graslanden. De helikopter speurt het hele natuurgebied af.

Spanbanden en kleding
De 38-jarige vader van de broertjes heeft half april bij een bouwmarkt in Vleuterweide onder andere vier oranje spanbanden en een groene zaklamp gekocht. Eén spanband is teruggevonden bij zijn lichaam in de Doornse bossen. De politie zoekt de drie andere spanbanden en de zaklamp.

De politie is ook op zoek naar een bordeauxrood boxershortje van de vermiste Julian (7) uit Zeist. Van zijn broertje Ruben (9) ontbreekt een grijs hemdje met een turkooizen bies en een bijbehorende boxershort. Ook de blauwe spijkerbroek van het oudste kind is kwijt. Zaterdag bleek al dat een T-shirt met camouflageprint van het jongste kind ook kwijt is, net als een rode boxershort met witte tailleband van de vader.

Het rechercheteam denkt al langer dat de vader van de kinderen zijn handelingen heeft voorbereid. Een analyse van zijn pingedrag, waaruit de aankopen bij de bouwmarkt naar voren zijn gekomen, bevestigt dat.

Brief
Eerder vandaag verstuurden de moeder van de kinderen en haar familie een openbare dankbrief aan alle mensen die al bijna twee weken lang op zoek zijn naar de vermiste kinderen. De familie stuurde de brief aan RTV Utrecht.

"Kaarten, bloemen, Facebookberichten en -groepen, email, WhatsApp, sms, wensballonnen, kaarsen en wat al niet meer. Het zijn allemaal lichtpuntjes die onze hoop op een goede afloop blijven voeden. Het zijn niet alleen familie en vrienden die ons steunen", schrijft de familie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen