Nieuws20 nov '12 13:12

'Opengooien transportmarkt pakt slecht uit'

Auteur: Pieter van den Akker

De transportmarkt mag niet verder worden opengegooid. Belangenorganisatie TLN waarschuwt dat dat heel slechte gevolgen voor Nederlandse vervoerders zou hebben.

Image

De verschillen in lonen tussen Nederland en Oost-Europese landern zijn nog veel te groot, zegt de belangenorganisatie in de transportsector. "Nederlandse bedrijven raken steeds meer in de verdrukking door buitenlandse bedrijven die hier ritten gaan maken'', licht een woordvoerder van TLN toe.

In Europa geldt nu dat een vervoerder niet meer dan drie binnenlandse ritten in een week in het buitenland mag doen. Maar op termijn wil Brussel dit volledig vrij geven.

Vrij spel
Volgens TLN schiet ook de handhaving op deze zogeheten cabotageregels ernstig tekort. Daardoor hebben buitenlandse vervoerders in Nederland vrij spel. "Illegaal vervoer door buitenlanders werkt concurrentievervalsend waardoor Nederlandse bedrijven uit de markt worden gedrukt'', zegt de belangenbehartiger.

TLN wil dat minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) en de Tweede Kamer maatregelen nemen om het toezicht op de bestaande cabotageregels te verscherpen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen