Nieuws23 dec '13 13:16Aangepast op 23 dec '13 13:36

Skiën op Hollandse sneeuw in Barcelona

Auteur: Thijs Baas

Binnen een paar jaar is het mogelijk om te skiën in Barcelona. Het Nederlandse Snowworld heeft na lang zoeken de ideale locatie gevonden en kan nu aan de slag met de aanleg van het complex, zegt Snowworldoprichter Koos Hendriks tegen BNR Nieuwsradio.

"We zijn al bezig met opleidingen, voorzieningen en tekeningen van de definitieve indeling. Wat ik vooral erg belangrijk vond in Barcelona, is dat je op een goede zichtlocatie zit, vlakbij de Montjuic, waar in 1992 het volledige olympisch dorp was. Het is een fantastische locatie; er komt een groot hotel bij met 200 kamers, er komt een schaatsbaan bij en een enorme fitness met zwembad."

Hendriks zal het complex zelf exploiteren. Het hele traject van het vinden van de juiste ingangen bij de gemeente en het zoeken naar de juiste locatie heeft zeker zeven jaar in beslag genomen, maar nu staat het bedrijf eindelijk in de startblokken en hoeft Hendriks naar eigen zeggen niet meer te vrezen voor een concurrent die er snel even tussendoor glipt. "Persoonlijk zou ik het heel vervelend vinden, want ik ben niet gewend om te verliezen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen