Nieuws11 jul '12 11:04

Tanken bij snelweg steeds ongunstiger

Auteur: Pieter van den Akker

Tanken langs de snelwegen wordt steeds ongunstiger. Maar om goedkoop te tanken hoef je niet naar Spanje. Tip: bouw een 'pitstop' in op weg van kantoor naar huis.

De benzinepomp een stukje verder van de snelweg zoeken loont steeds meer. Uit onderzoek van de ING blijkt dat het prijsverschil aan de pomp verder oploopt. Per liter euro 95 kan het verschil oplopen tot 10 cent. Het prijsverschil tussen stations direct aan de snelweg en die ernaast neemt altijd toe op het moment dat de brandstofprijzen dalen.

Onderzoeker Marten van Garderen van ING lichtte woensdag op BNR toe: "Een heleboel mensen weten dat het langs de snelweg duurder is. Wat een heleboel mensen niet weten is dat dat verschil ook oploopt. Op dit moment kan het op jaarbasis voor een doorsnee benzinerijder vier tientjes schelen, voor iemand die diesel tankt wel zes tientjes en voor een lpg-rijder kan het meer dan honderd euro schelen."

Omrijden
Automobilisten moeten wel beseffen dat ze niet moeten omrijden om goedkoper te kunnen tanken, ging Van Garderen verder. "Want dan doe je een deel van het voordeel weer teniet. Als je ervoor zorgt dat je een goeie 'pitstop' inbouwt op weg van kantoor naar huis, kan je per jaar veel besparen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen