Nieuws13 apr '12 16:51Aangepast op 13 apr '12 17:51

Diplomatieke druk op parkeerboetes

Auteur: Thijs Baas

Diplomaten in Den Haag verscheuren massaal hun parkeerboetes. Van de 1.200 boetes die in 2011 werden uitgeschreven, is meer dan de helft nog niet betaald.

Het openstaande bedrag is inmiddels opgelopen tot 30.000 euro. De Haagse GroenLinks-fractie hoopt dat er een heilzame werking uitgaat van het transparant maken welke landen en organisaties nog boetes hebben openstaan, meldt gemeenteraadslid Arjen Kapteijns.

"Nu weten we alleen hoeveel boetes het zijn, maar door gewoon openbaar te maken welke landen het betreft, op welke manier dan ook, denken we dat dat aanzet tot wél betalen." Gedacht wordt aan een lijst van diplomatieke posten die nog boetes open hebben staan, zoals dat in de VS in onder meer New York en Washington DC al gebeurt.

Stok achter de deur
Dat schijnt een flinke stok achter de deur te zijn om te betalen. Een wielklem wordt niet overwogen om de 'diplomatieke druk' op te voeren. "We hebben in Den Haag de wielklem afgeschaft. Om ze nu voor diplomaten in te voeren zouden we niet zo voor zijn. Het is gelijke monniken gelijke kappen. Iedereen die in Den Haag de auto fout parkeert die kan een bon krijgen en als een bon krijgt moet je die betalen", zegt Kapteijns.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen