Nieuws7 sep '12 00:29

Rutte wil bezwaar tegen wietpas bespreken

Auteur: Mijke Hurkx

Premier Mark Rutte wil later dit jaar met gemeenten de bezwaren tegen de 'wietpas' bespreken. Dat zei hij donderdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur.

Rutte reageerde op uitspraken van burgemeester Onno Hoes van Maastricht. De burgemeester wil af van de verplichting dat coffeeshops besloten clubs zijn met geregistreerde leden. Volgens Hoes (VVD) leidt dat gedoogcriterium er toe dat mensen coffeeshops mijden. Hoes vindt het genoeg als coffeeshopklanten met identiteitsbewijs en een uittreksel van het bevolkingsregister kunnen aantonen dat ze in Nederland wonen.

Het is volgens Rutte (VVD) verstandig om praktische problemen die zich bij de uitvoering van beleid voordoen, onder ogen te zien. Maar hij wil niet nu al zeggen "wat we ermee gaan doen''. Dat moet volgens hem in gezamenlijk overleg tussen het kabinet en de lokale autoriteiten. Rutte denkt dat het goed is om met die gemeenten te bespreken wat de lessen zijn die tot nu toe zijn geleerd en ook te kijken of er aanpassingen nodig zijn.

Burgemeester Hoes krijgt steun van andere gemeenten in Zuid-Limburg met coffeeshops. Wie wiet wil kopen in een coffeeshop in Zuid-Nederland, moet sinds 1 mei lid worden en zich registreren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen