Nieuws28 apr '11 11:47

Inholland compenseert studenten

Auteur: Saskia van Huijgevoort

Hogeschool Inholland gaat de 82 afgestudeerden die ten onrechte hun diploma hebben gekregen, een programma aanbieden waardoor hun diploma toch hbo-waardig is. Dat heeft Doekle Terpstra donderdag laten weten. Hij wil het programma samen met het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) gaan ontwikkelen.

Guy Hendricks, voorzitter van ISO, liet op BNR weten dat het plan van Terpstra volgens de wens is van de meeste studenten. Die gaven aan een financiële tegemoetkoming niet als een reële optie te zien. Het grootste deel wil liever via een alternatieve route om hun diploma alsnog op te waarderen.
Volgens Hendricks is de kans groot dat ook binnen andere Inholland opleidingen fraude is gepleegd. "Ik houd m'n hart vast", zegt hij. "Als op zo'n grote schaal de regels genegeerd kunnen worden, geeft dat geen garantie dat andere studierichtingen dat ook niet kunnen."
Studieprogramma
Over het studieprogramma zelf is nog niet veel bekend. "We weten nog niet precies hoe het eruit gaat zien. Maar we nemen in ieder geval de verantwoordelijkheid voor de conclusies die in het rapport van de Inspectie van het Onderwijs staan", zegt Terpstra.
In het rapport, dat woensdagavond naar buiten kwam, staat dat 39 procent van de door de inspectie onderzochte afgestudeerden een hbo-onwaardig diploma heeft ontvangen. ISO-voorzitter Guy Hendricks is blij dat Inholland het gesprek wil aangaan. "Enige vorm van compensatie voor de mensen met een onwaardig diploma is de eerste prioriteit. Goed dat Inholland de schade wil beperken.
Luister rechts naar de interviews met Guy Hendricks van het Interstedelijk Studenten Overleg en Doekle Terpstra van Inholland.

Gerelateerde artikelen