Nieuws6 apr '13 08:37

Poetin wil Rusland en Nederland in het zonnetje zetten

Auteur: Fleur de Bruijn

De Russische president Poetin wil met zijn bezoek aan Nederland 'zo veel mogelijk samenwerkingsterreinen tussen Rusland en Nederland in het zonnetje zetten'. Dat schrijft hij zaterdag in een brief in De Telegraaf.

Vladimir Poetin brengt maandag een eendaags bezoek aan ons land in het kader van het Nederland-Ruslandjaar. In de brief refereert hij niet alleen aan culturele en economische samenwerking.

Peter de Grote
Ook schrijft Poetin dat de Russen 'trots zijn op de roemrijke gemeenschappelijke geschiedenis met Nederland'. "In Rusland weet men goed dat Peter de Grote zijn kennis op het gebied van scheepsbouw en scheepvaart aan de Nederlanders dankte'', schrijft Poetin.

Sleutelproblemen
Poetin ziet het komende jaar als een goede basis voor de verdere verdieping van de politieke betrekkingen tussen Rusland en Nederland. "In vele sleutelproblemen van de Europese politiek en ook in andere internationale kwesties hebben wij gelijkluidende posities'', concludeert de president. Tot slot wenst hij de hele bevolking van 'dit prachtige tulpenland' vrede, succes en voorspoed.

Welingelichte Kringen heeft de tekst van de brief gepubliceerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen