Nieuws29 mei '12 10:32Aangepast op 29 mei '12 11:45

Connexxion wil taximarkt veroveren

Auteur: Arjan Meesterburrie

Taxi's in heel Nederland bestellen en betalen met de smartphone. Vervoersmaatschappij Connexxion wil vanaf 12 juni de markt voor straattaxi's veroveren met nieuwe technologie.

Connexxion denkt zich te kunnen onderscheiden van andere taxibedrijven met 'Cabster'. Dat is een app waarmee je in heel Nederland taxi's kunt bestellen zonder cash op zak te hebben:

"Met de app kunt u ad hoc een taxi bestellen of vantevoren. U kunt tegelijk betalen via die app, via internetbankieren of via de creditcard [...] U krijgt vantevoren ook te horen: U taxi komt eraan", zegt Theo Vegter, de operationele baas van Connexxion op BNR.

Landelijk netwerk
Connexxion komt met een landelijk dekkend netwerk en dat is er nog niet op de markt voor straattaxi's, zegt Vegter: "Wij maken gebruik van ons eigen wagenpark, maar wij maken ook gebruik van lokale taxibedrijven". Connexxion biedt daar nu ook al taxivervoer mee aan op contractbasis aan onder meer het ministerie van VWS en aan een grote verzekeraar.

Grootste taxibedrijf
Ook zonder straattaxi's is Connexxion al het grootste taxibedrijf van Nederland met meer dan 4200 voertuigen. Uit het jaarverslag van de vervoersmaatschappij blijkt dat ze daar in 2011 ook flink in zijn gegroeid met 27 gewonnen aanbestedingen. Zo verwierf Connexxion contracten voor regionaal taxivervoer in Twente en werd het contract voor Leerlingenvervoer in Utrecht, Gooi & Vechtstreek en Amsterdam aan de vervoersmaatschappij gegund.

Gerelateerde artikelen