Nieuws11 feb '13 12:02Aangepast op 11 feb '13 13:23

1500 schademeldingen over aardbevingen

Auteur: BNR Webredactie

Bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zijn sinds vrijdag ongeveer 1500 schademeldingen binnengekomen na aardschokken in Zandeweer en 't Zandt. Deze week opent de NAM een speciaal aardbevingen-meldpunt.

Groningers zijn momenteel gespitst op elke beving van de grond. Deze ochtend was er een lichte aardschok in Garrelsweer, die een kracht had van 2,0. Het Groningse Zandeweer werd donderdag rond middernacht getroffen door twee schokken met een kracht van 2,7 en 3,2 op de schaal van Richter. Zaterdagochtend trilde de grond in ’t Zandt door een aardschok met een kracht van 2,7.

Sinds augustus vorig jaar, toen Huizinge werd getroffen door een beving van 3,6 op de schaal van Richter, zijn bij de NAM in totaal 4500 schademeldingen binnengekomen. "Bewoners kunnen de schade van eerdere bevingen nog steeds melden'', zegt een woordvoerder van de NAM. Bij het tellen van de meldingen wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen de verschillende bevingen.

Meldpunt
De NAM opent deze week informatieloketten in de gemeentehuizen van Loppersum en Eemsmond. Bewoners die bij bevingen schade hebben opgelopen aan hun woning of bedrijf, kunnen daar terecht voor informatie en hulp bij het invullen van formulieren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen