Nieuws17 dec '12 13:29Aangepast op 21 dec '12 11:57

NASA verklapt het alvast: wereld vergaat niet

Auteur: Pieter van den Akker

Vandaag is het zover. De door de Maya's voorspelde apocalyps vaagt al het leven op aarde in één klap weg. Of niet natuurlijk.

Media wereldwijd hebben de laatste tijd zoveel aandacht gehad voor het al dan niet naderende einde van de wereld, dat de NASA er genoeg van heeft. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie is er, net als uw BNR-redacteur, van overtuigd dat we op 22 december nog leven en legt daarom in een video uit waarom de ondergang van de wereld er deze week niet van komt .

Wie onderstaande video bekijkt, weet dat hij vandaag blijkbaar niet om het leven is gekomen. Een meevaller, want het is 21-12-2012, de dag waarop de wereld vergaat in de ogen van de Maya's.

Arrestaties
In China zijn bijna 100 mensen gearresteerd omdat ze geruchten verspreidden over de apocalyps. Chinese staatsmedia meldden eerder dat onder anderen leden van de sekte 'Almachtige God' zijn aangehouden. De sekteleden zouden onder meer folders hebben verspreid met de onheilsboodschap. Volgens de autoriteiten riepen ze op tot een beslissende slag om de 'Rode Draak', de Communistische Partij China, te slachten.

Ondertussen is de dag van de vermoedelijke apocalyps vrij gewoontjes begonnen. Ook in Australië is er vooralsnog weinig van te merken dat de wereld zou vergaan. Veel Australiërs zeggen op Twitter dat ze er nog gewoon zijn.

Ook biechten ze hun heimelijke genoegens op onder de noemer #EndOfTheWorldConfessions, de populairste hashtag in Australië rond 09.00 uur (Nederlandse tijd). Zo biechten sommige vrouwen hun liefde voor een of meerdere mannen op. Anderen bekennen dat ze hun familie missen.

Niet alle bekentenissen zijn even serieus. Zo zegt Skylar Houle dat hij soms graag vuilniszakken vult met gelatine, erin kruipt en doet alsof hij een ongeboren foetus is. Ene Karisse zegt dat ze haar lichaam insmeert met vaseline en doet alsof ze een naaktslak is. Janeesa Zamora waarschuwt haar medetwitteraars daarom voor hun digitale confessies, want "we zijn er morgen allemaal nog''.

De hashtag #EndOfTheWorldConfessions is ook in Nederland populair. #Mayakalender, #doomsday, #21dec, #eindevandewereld en #Australië staan ook in de top 10.

Anderen zijn er van overtuigd dat het einde van de wereld er toch echt gaat komen. En wat er dan overblijft?


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen