Nieuws7 feb '13 18:09Aangepast op 7 feb '13 19:12

Dode in Wassenaar is vermiste scholier Anass

Auteur: BNR Webredactie

Het lichaam dat donderdagochtend in een bosrand in Wassenaar werd gevonden, is van de 13-jarige scholier Anass Aouragh die sinds woensdagavond werd vermist.

Dat heeft de politie donderdagavond gemeld, nadat de hele dag ter plaatse onderzoek is gedaan.

Wat er met de jongen is gebeurd, is nog niet duidelijk. Het is volgens de politie op dit moment nog niet mogelijk een misdrijf uit te sluiten. Daarom wordt nader onderzoek gedaan naar de omstandigheden waaronder de jongen is overleden.

Identificatie
"Het onderzoek is vooral gericht op forensische opsporing, waarbij er sporen worden veilig gesteld omdat we nog niet weten wat er heeft plaatsgevonden. Je werk van buiten naar binnen, van de locatie in het bos naar waar het lichaam ligt. Het klinkt heel oneerbiedig, maar de identificatie van het lichaam is dan het laatste waar je uitkomt", vertelt politiewoordvoerder Wim Hoonhout. "We sluiten nog niks uit. We willen ons op voorhand niet richten op een bepaalde scenario."

Amber Alert
De politie had woensdagavond een Amber Alert uitgegeven nadat Aouragh niet was thuisgekomen van het bezorgen van folders in Wassenaar. Ook begon er een grote zoekactie, onder meer in een natuurgebied waar de fiets van de jongen was gevonden. Nadat donderdagochtend een lichaam was aangetroffen in de bosrand in de buurt van de Katwijkseweg begon de politie daar een groot sporenonderzoek.

School
De leiding van de school waarop Aouragh zat, het Adelbert College in Wassenaar, wilde donderdagavond nog niet reageren op de bekendmaking van de politie. Eerder op de dag had de school in een verklaring geschreven dat er veel emotie is. Donderdagmiddag werd er geen les meer gegeven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen