Nieuws26 mei '13 16:30

Zonnepanelen in plaats van asfalt, its a small step for a couple

Auteur: Fleur de Bruijn

Als het aan een Amerikaans echtpaar ligt, wordt onze ‘minister van asfalt’ Melanie Schultz van Haegen binnenkort omgedoopt tot minister van zonnepanelen.

Dit staat zondag in Der Spiegel. Het levert energie op, het bespaart olie en een simpele fileveroorzaker verdwijnt als sneeuw voor de... Juist: zonnepanelen op het wegdek in plaats van asfalt.

Besparing op twee fronten

Het Amerikaanse koppel Julie en Scott Brusaw bedacht een manier om energie op te wekken door middel van vervoer. Het idee is even simpel als ingenieus en levert op twee fronten een fikse besparing van olie op: de energie die wordt opgewekt door de zonnepanelen kan worden gebruikt om elektrische auto’s op te laden. Bovendien worden de wegen niet langer van asfalt gemaakt en voor de productie daarvan is ook olie nodig.

Ook zijn de Solar Roadways, zoals de uitvinding door het echtpaar wordt genoemd, verwarmd en is de markering via LED-verlichting geïntegreerd in de panelen.  

Small step for a couple…
Volgens Der Spiegel is het echtpaar niet zo naïef om te denken dat morgen alle wegen ter wereld worden voorzien van zonnepanelen. En daarom beginnen ze klein met de fiets- en wandelpaden en parkeerplaatsen bij supermarkten. Voor hen is iedere vierkante meter asfalt die wordt vervangen door zonnepanelen een kleine stap naar totale onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Gerelateerde artikelen