Nieuws29 sep '13 21:27

Knelpunt 11 Belastingen

Auteur: BNR Webredactie

TNS Nipo onderzocht voor BNR de vijftien belangrijkste knelpunten zijn voor ondernemers. Op nummer elf: de te hoge belastingdruk, door veel  ondernemers ervaren als een obstakel voor economische groei.

Belastingen dus. Ontduiken mag niet, maar ontwijken natuurlijk wel. Ze zijn er wel, zegt fiscalist Dennis Jongbloed vanuit Enschede. "Met de wettekst in de hand pikken wij de mooiste dingen eruit, dat is wat wij dagelijks doen. Eenvoudig voorbeeld: je mag kinderen een beloning betalen, en ook je eigen kinderen. Als ze twaalf jaar zijn kunnen ze gewoon bij jou in de zaak werken. Tot 5.000 euro is dat belastingvrij, zonder premieheffing, en mag je dat uitkeren."

Wat ondernemers vaak vergeten zijn regelingen omtrent het betalen van minder loonbelasting. Het zijn vrij eenvoudige regelingen die voor veel ondernemers openstaan. Waar veel over geadviseerd wordt is de auto van de zaak: welke moet ik rijden en wat is de beste keuze? Het is vaak het voorkomen van extra belastingheffing, of kleine niches eruithalen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen